PRIMAVERA 2018: DANSA

CONTEMPORANIS A LA BARCELONETA 

PROGRAMA DE RESIDÈNCIES 

El proper Contemporanis a la Barceloneta estarà dedicat al flamenc contemporani amb la programació de diverses peces tant de sala com al carrer, dins la línia de programació DANSA'M (propostes de dansa que investiguen en el treball coreogràfic i dramatúrgic).


DIJOUS 19 D'ABRIL A LES 20H, al CCBARCELONETA 

PENSAOR, UN FILÓSOFO EN EL TABLAO de FERNANDO LÓPEZ 

Sisena peça del bailaor i filòsof madrileny Fernando López. Durant la seva residència al C.C Barceloneta investigarà entorn la mirada amb la col·laboració dels músics Jero Férec i Álvaro Ramírez

“Pensar ens obliga a detenir-nos, a moure’ns més a poc a poc o a accelerar el ritme per a córrer darrere d’una idea amb la finalitat que no se’ns escapi. Si Nietzsche presentava al «filòsof ballarí» com la figura clau del seu pensament, Fernando López posa en escena a un filòsof en un tablao de flamenc. Una peça que qüestiona, des del cos i la paraula, el plaer que ens produeix la dansa, la música i el fet de sentir-se part d’una comunitat d’espectadors. 

Workshop Carmen 1936: el flamenc més enllà dels estereotips. Divendres 20 d’abril de 10 a 15h. Més info: http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta/p/24236/workshop-carmen-1936-el-flamenc-mes-enlla-dels-estereotips


NUDOS de IMPATIENS 

Solo de dansa creat i interpretat per Aida González Olvera i acompanyat per la creació musical de David G. Llop. 

“Aparences, miratges, coses que semblen ser i no són. La vida està plena de contradiccions i enganys. Depenem de disfresses i màscares que ens imposem constantment. A NuDos, aquests cobren vida per portar-nos a través dels enganys que només podem descobrir destripant el nostre propi ésser, deslligant nusos i obrint un camí per tornar a l’origen de cadascú de nosaltres i allà, reconèixer-nos”. 


Entrada gratuïta / Recull la teva invitació el mateix dia de l'espectacle a partir de les 19h a la recepció del Centre Cívic 



DISSABTE 21 D'ABRIL A LA PLAÇA HILARI SALVADOR

A les 18h. RECITAL POÈTIC: en memòria del tercer Festival de Flamenc de Ciutat Vella. A càrrec de Ponts Culturals 
Poemes sobre el flamenc acompanyats de guitarra flamenca i ball. 

Bailaora: Judith Barahona 
Guitarra flamenca: Zsolt 
Reciten: Aiguamaria, Llum Ventura, Núria Basté, César Lariba, José Luís Ruiz Castillo 

A les 18.40h. WAD RAS d'INCREPACIÓN DANZA 

Peça clau en la trajectòria artística de la companyia. 23 anys després de la seva creació, continua sent un referent quan a recerca en els llenguatges del flamenc i la dansa contemporània. 

“Wad Ras, és el nom de la presó de dones de Barcelona; una imatge real i reconeixible, una micro societat on els sons del flamenc estan presents. Aquest univers femení és el fil conductor de l’acció, que es desenvolupa sense buscar un realisme narratiu, evocant situacions universals que es poden extrapolar a qualsevol realitat. Partim d’un espai únic i tancat on les ballarines creen un joc rítmic obert en escena amb la percussió de caixes de fusta, i on l’estètica s’acosta al so tradicional del flamenc a través del treball de sabata, la guitarra el cant. Wad Ras és un gemec, una increpació a la por, la injustícia i la desesperança”. 

Coreografia i direcció: Montse Sánchez i Ramón Baeza 
Música original: Antonio Martínez Ñoño, Nan Mercader i Susana Trujillo 
Interpretació: Montse Sánchez, Helga Carafi, Ruth Garcia, Vanesa Domínguez i Marisa Güimil 
Disseny de llums: Peni Barratxina 
Muntatge musical: José Antonio Gutiérrez “Guti 


#labarcelonetaesmou Propostes culturals que cerquen una relació més directa amb el barri


Fotografies d'Isabel Rebman, Matt Glass i disseny de David G.Llop